Guvernul a supus aprobării un memorandum pentru iniţierea negocierilor în vederea înfiinţării în România a unei Unităţi de Investigaţii Criminale Transfrontaliere (TCIU), notează Agerpres.

Unitatea - ce va lua fiinţă după crearea cadrului juridic necesar - va constitui un hub în cadrul căruia va putea fi monitorizată întreaga regiune sud-est europeană, cu scopul de a diminua fenomenul infracţional care se manifestă în zonă.

"În cadrul şedinţei Guvernului României din 24 mai 2023 a fost supus aprobării Memorandumul dintre Guvernului României, prin Ministerul Afacerilor Interne şi Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin Departamentul de Securitate Internă, Serviciul pentru Imigrări şi Vamă, Agenţia de Investigaţii de Securitate Internă, pentru iniţierea negocierilor în vederea înfiinţării în România a unei Unităţi de Investigaţii Criminale Transfrontaliere (TCIU)", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Obiectivul TCIU îl reprezintă destructurarea organizaţiilor criminale, pe baza eforturilor comune ale echipelor operative care acţionează în vederea arestării şi incriminării infractorilor şi prin facilitarea schimbului de informaţii şi derularea investigaţiilor bilaterale pentru infracţiuni care au legătură cu România, cu SUA şi şi cu alte state din regiunea sud-est europeană.

"Activitatea care se va derula în Centru va contribui foarte mult la consolidarea cooperării în domeniul combaterii traficului de droguri, traficului de persoane, fraudelor financiare, criminalităţii economice, precum şi la intensificarea schimbului de date cu autorităţile americane privind migraţia ilegală. Sunt convins că acest Centru va contribui la soluţionarea unui număr mult mai mare de cazuri de criminalitate transfrontalieră şi va fi un adevărat HUB pentru cooperarea cu statele vecine", a declarat ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, potrivit comunicatului.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri