Grupul poştal britanic Royal Mail a inaugurat primul său serviciu regulat de distribuţie cu ajutorul dronelor, care a devenit operaţional în arhipelagul scoţian Orkney.

Corespondenţa şi coletele vor fi trimise din Stromness, al doilea oraş ca mărime din arhipelag, pe insulele Graemsay şi Hoy, situate câţiva kilometri mai la sud.

"Tot ce poate contribui la menţinerea serviciului universal, în special în zonele în care accesul pe insule este dificil", merită să fie "susţinut", a declarat într-un comunicat Alistair Carmichael, deputat din partea Orkney şi Shetland, arhipelaguri situate în largul coastelor nord-estice ale Scoţiei.

Poşta britanică îşi păstrează "un rol crucial" pentru a menţine aceste insule "conectate", a adăugat el, subliniind totodată importanţa "cunoştinţelor" şi a atenţiei locale pentru această reţea.

Utilizarea dronelor este prevăzută să dureze într-o primă etapă doar trei luni, însă ea ar putea fi prelungită, potrivit unui comunicat publicat de Royal Mail.

Apropierea dintre insule permite folosirea dronelor în cadrul legal actual, întrucât ele nu necesită autorizaţii pentru zboruri pilotate pe distanţe mari.

Dronele permit evitarea unor probleme cum ar fi suspendarea recurentă a legăturilor asigurate de feriboturi - utilizate pentru transportul corespondenţei - din cauza vremii nefavorabile, a subliniat Royal Mail. Ele permit totodată îmbunătăţirea siguranţei angajaţilor şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Directorul partenerului acestui proiect, Skyports Drone Service, Alex Brown, consideră că această tehnologie permite "revoluţionarea serviciilor poştale" în zonele izolate.

Royal Mail a realizat mai multe teste în Regatul Unit ce au vizat utilizarea dronelor pentru livrarea corespondenţei.

Primul serviciu de livrări cu ajutorul dronelor a fost lansat în 2017 în oraşul islandez Reykjavik, unde cumpărăturile unor clienţi au fost livrate la locuinţele acestora.

În 2022, grupul farmaceutic Boots a devenit prima companie din Regatul Unit care a livrat medicamente cu drone, între insula Thorney şi insula Wight, în sudul Angliei.

Sursa foto: Facebook / Royal Mail

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri