O compania de administrare de active și-a asigurat un câștig de 15 miliarde de dolari în doar șase luni, tranzacționând acțiunile a doar cinci mari companii de tehnologie în prima jumătate a acestui an, relatează BusinessInsider.

Compania Jennison Associates deținea, la finele lunii iunie, un total de 36 de miliarde de dolari în acțiuni Nvidia, Tesla, Microsoft, Apple și Amazon, potrivit documentelor depuse la Comisia de Valori Mobiliare (SEC) americană.

Asta înseamnă un câștig de 15 miliarde de dolari, ținând cont că participațiile deținute la finele lunii decembrie 2022 în aceste cinci companii erau estimate la sub 21 de miliarde de dolari.

Ce tranzacții a efectuat pentru a-și asigura aceste câștiguri

Compania care păstrează un profil discret pe piața investițiilor și care interacționează rar cu mass-media și-a majorat pachetul de acțiuni Tesla doar cu aproximativ 1% în prima jumătate a acestui an. Cu toate acestea, poziția sa s-a dublat valoarea, la 5 miliarde de dolari, pe măsură ce prețul acțiunilor producătorului de vehicule electrice al lui Elon Musk a crescut.

Totodată, Jennison și-a redus participația Nvidia cu aproximativ 9% în prima jumătate, dar acțiunile producătorului de cipuri au fost în creștere, iar poziția companiei de administrare a crescut în valoare de la circa 3,5 miliarde de dolari la aproape 9 miliarde de dolari.

Firma de investiții și-a redus, de asemenea, participațiile Apple și Amazon cu 8% și, respectiv, 3%, dar ambele pariuri au crescut în valoare cu aproximativ 2 miliarde de dolari, pe măsură ce acțiunile producătorului de iPhone și ale gigantului comerțului electronic au crescut, arată analiza realizată de BusinessInsider.

În mod similar, participația lui Jennison la Microsoft a crescut în valoare cu peste 3 miliarde de dolari, deoarece administratorul de active și-a sporit deținerea cu 12% și a beneficiat de creșterea vertiginoasă a gigantului software în prima jumătate a anului.

Rezultatul acestor câștiguri? Cinci acțiuni, din aproximativ 800 de poziții listate, reprezentau aproape 30% din portofoliul de acțiuni al Jennison de 122 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii iunie, comparativ cu ponderea de doar 21% pe care o înregistra în urmă cu șase luni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri