Poliţia germană a anunţat că a confiscat 103 milioane de dolari falşi destinaţi pieţei americane, transmite AFP. La percheziţiile la două adrese de firme din Hamburg şi într-o casă din Juebek, în nordul Germaniei, au fost găsiţi patru paleţi cu 75 de cutii cu bancnote false, scrie Agerpres.

Acestea ar fi putut trece drept reale şi au fost identificate numai la o "examinare aprofundată", au declarat anchetatorii într-un comunicat. Informaţia privind banii falşi a fost primită din Statele Unite şi i-a condus pe poliţiştii germani direct la ascunzători.

Bancnotele proveneau de la un angrosist din Turcia, care le depozita în Germania în vederea expedierii în SUA. Un suspect care conduce două firme de export este anchetat de procuratură pentru falsificare de monedă.

Poliţia precizează că sunt infracţiuni atât producerea banilor falşi, cât şi furnizarea şi punerea în circulaţie a acestora.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri