Patruzeci de miliardari americani si familiile lor s-au angajat miercuri sa doneze jumatate din averile lor unor organizatii caritabile, ca parte a unei initiative lansate de catre cei mai bogati dintre ei, respectiv Bill Gates si Warren Buffett, transmite AFP.
Fondatorul CNN, Ted Turner, primarul New York-ului, Michael Bloomberg, co-fondatorul Oracle, Larry Ellison, si producatorul de filme George Lucas se numara printre personalitatile care au fost convinse sa faca un astfel de gest de catre fondatorul Microsoft si celebrul finantist aflat la conducerea holdingului Berkshire Hathaway, scrie Mediafax.

"Suntem abia la inceput, dar raspunsul a fost formidabil", a spus Buffett, dar organizatorii au precizat ca angajamentele primite nu reprezinta obligatii contractuale.

Gates si Buffett au anuntat initiativa la jumatatea lunii iunie.

Potrivit revistei Forbes,Gates si Buffett ocupa pozitiile a doua, respectiv a treia, in clasamentul celor mai bogati oameni la nivel mondial. Pe prima pozitie se afla Carlos Slim, cu 53,5 miliarde dolari, in timp ce Gates are o avere de 53 miliarde dolari.

Buffett, in varsta de 79 de ani, dispune de o avere estimata la 47 de miliarde de dolari si a promis ca 99% din aceasta va fi folosita pentru actiuni filantropice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri