Doi bărbaţi din Reşiţa şi Bocşa au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei după ce poliţiştii din judeţul Caraş - Severin au constatat că suspecţii s-au deplasat în satul Ersig şi le-au propus oamenilor să le dezinfecteze locuinţele de virusul COVID-19, însă soluţia pe care o foloseau era, de fapt, un amestec de apă şi detergent de rufe, a informat joi IPJ Caraş-Severin.

Cei doi suspecţi, care au vârstele de 28 şi 29 de ani, s-au deplasat în satul Ersig şi aveau asupra lor două recipiente din care pulverizau o substanţă lichidă, propunând cetăţenilor să le dezinfecteze locuinţele în schimbul unei sume de bani. Verificările au arătat că soluţia folosită de suspecţi era, de fapt, un amestec de apă şi detergent de rufe.

"Poliţiştii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la înşelăciune şi fals în declaraţii şi continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa", se arată într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin, remis AGERPRES.

Totodată, cei doi nu au respectat prevederile din ordonanţele militare în vigoare, astfel că unul dintre bărbaţi nu avea declaraţie pe proprie răspundere, iar celălalt avea o declaraţie pe proprie răspundere completată cu date nereale. Din acest motiv, bărbaţii au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Justiție »Citește și
Percheziții de amploare la firme care spuneau că au teste rapide de Covid-19
Setari Cookie-uri