Hainele pe care le purtăm intră în contact cu multe suprafețe, la fel ca mâinile noastre, așa că curățarea hainelor este o parte esențială a igienei noastre fizice. Primul lucru pe care îl facem când credem că hainele sunt murdare este să le spălăm în mașina de spălat. Deși acesta este un lucru logic de făcut pentru curățarea hainelor, uneori un ciclu obișnuit de spălare nu este suficient dacă dorim și o dezinfecție pe măsură. În timp ce dorim să ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei dragi de bacterii și virusuri, trebuie să știm cum să dezinfectăm hainele, la ce temperatură ar trebui să fie spălate și cum să le uscăm corespunzător. Toate răspunsurile pe care le întrebi despre curățarea hainelor le vei găsi în cele ce urmează.

Curățarea și dezinfectarea hainelor noastre pot părea două procese separate. Cu toate acestea, le putem combina pentru rezultate sigure și eficiente. Deci, cum să dezinfectăm rufele?

Mai întâi, separă hainele pe care urmează să le speli. Pe lângă separarea hainelor albe, hainelor negre și hainelor colorate, ar trebui să separi și articolele personale, cum ar fi cearșafurile și prosoapele. De asemenea, poți spăla cearșafurile și prosoapele la temperaturi mai ridicate și pe un program mai lung pentru o igienă maximă.

Asigură-te că citești etichetele de îngrijire de pe toate articolele de spălat.

Înălbitorul trebuie întotdeauna diluat cu apă înainte de a fi adăugat la mașina de spălat și nu trebuie turnat niciodată direct pe haine. Înălbitorul nu este potrivit pentru a fi utilizat pe lână, mătase, spandex sau țesături colorate, deoarece va provoca daune permanente.

Verifică dacă mașina de spălat are un program special de spălare conceput pentru sterilizarea hainelor. Multe mașini din ziua de azi sunt proiectate pentru a oferi îngrijire personalizată pentru articole de îmbrăcăminte. Acestea pot dispune de diverse programe precum dezinfectare sau eliminare alergeni.

Programul de dezinfectare folosește o temperatură de spălare mai mare. Acest lucru elimină aproape toți cei mai comuni microbi care se găsesc pe haine, cearșafuri și prosoape.

Dacă mașina ta nu are un program de dezinfectare, setează temperatura la 60 de grade

Acest lucru împiedică hainele să rețină germenii și le curăță mai bine. Cu toate acestea, această temperatură de spălare poate varia în funcție de materialul îmbrăcămintei și poate deteriora unele țesături. Etichetele îți vor veni în ajutor și de această dată.

Detergenții de rufe au un rol crucial. Alege întotdeauna detergenti foarte buni. Calitatea este importantă pentru o curățare eficientă. Detergentul de rufe pudră poate oferi o igienă perfectă pentru rufele tale. Acest detergent este potrivit pentru rufele tale colorate și albe. Cu toate acestea, nu este recomandat să fie folosit pe lână, mătase și țesături cu amestec de lână. Pentru diferite tipuri de țesături, poți alege detergenți lichizi. Datorită structurii lichide, nu lasă reziduuri de detergent pe rufe. Detergenții se pot așeza direct în tamburul mașinii de spălat sau în spațiul special pentru aceștia. Există și detergent manual pe care îl poți folosi atunci când ai doar un obiect de spălat și nu are rost să pornești mașina de spălat.

Întoarce întotdeauna hainele pe dos pentru a reduce șansele de deteriorare.

Uscarea temeinică a hainelor după spălare este foarte importantă pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Amintește-ți că bacteriile iubesc zonele umede. Pentru a te asigura că hainele sunt complet lipsite de germeni, usucă-le la soare și în aer liber. Dacă este cazul, poți alege să le usuci și în uscător.

După ce hainele sunt uscate, strânge-le și depozitează-le într-un loc potrivit până la călcare.

După ce hainele sunt uscate, nu ar trebui să le lași întinse. Altfel, este doar o chestiune de timp până se murdăresc din nou. Depozitează-le corespunzător până când sunt călcate sau pliază-le în dulap.

La final, calcă-ți hainele și pune-le deoparte. Călcarea cu abur, în special, ucide microbii. Călcarea îți permite să-ți dezinfectezi temeinic hainele și lenjeriile de pat. După finalizarea procesului de călcat, îți poți pune hainele în dulap.

Este foarte important să știi că curățarea mașinii de spălat este un alt pas important. S-ar putea să nu crezi că mașina pe care o folosești constant cu detergent, este murdară. Dar mașina de spălat, unde toate rufele murdare sunt în contact constant, poate fi un teren fertil pentru salmonela și alți germeni. Curățarea mașinii de spălat o dată pe lună este esențială atât pentru a menține rufele cu un miros frumos, cât și pentru a oferi o igienă profundă. Deci, cum să dezinfectăm mașina de spălat? Iată ce trebuie să faci:

  • Curăță sertarul pentru detergent și garniturile ușii.
  • Dozatorul de detergent și garnitura de cauciuc sunt cele mai potrivite locuri pentru dezvoltarea bacteriilor în mașina de spălat. Curăța în mod regulat atât dozatorul de detergent, cât și ușile. -Fă o curățare a mașinii de spălat la temperatură ridicată o dată pe lună, fără haine sau detergent în mașină. Acest proces va salva mașina de mucegai și bacterii. Șterge garnitura tamburului cu o soluție de înălbitor diluată sau șervețele antibacteriene.
  • Lasă ușa deschisă între spălări.

Cu aceste sfaturi, rufele tale vor fi mereu curate, dar și igienizate. Este foarte importat să respecți fiecare dintre pașii de mai sus și să nu neglijezi curățarea mașinii de spălat. De asemenea, atunci când speli, nu uita să folosești și un anti-calcar. Astfel pe lângă igienizare, vei avea și o prelungire a vieții mașinii de spălat. Alege mereu detergenții preferați sau adaptați nevoilor tale. Nu-i așa că hainele tale nu au arătat și nu au mirosit niciodată mai bine?!

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri