Tribunalul București a respins cererea lui Clotilde Armand, primarul sectorului 1, de a accesa și controla contabilitatea Romprest, dar și pentru a vedea modul în care au fost stabilite tarifele. Cererea nu este definitivă și se va putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

„Admite excepţia lipsei calităţii Primarului Sectorului 1 de reprezentant al Consiliului Sectorului 1. Anulează cererea de chemare în judecată formulată în numele Consiliul local Sector 1 pentru lipsa calităţii de reprezentant. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1. Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă”, se arată în decizia instanței de la Tribunalul București.

Clotilde Armand, Tribunalul Bucuresti

La rândul său, Clotilde Armand a scris pe pagina sa de Facebook că instanța i-a dat dreptate în contextul în care „primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiție. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul”. Primarul Sectorului 1 a mai transmis că va convoca marți o nouă adunare în regim de urgență.

„Instanța a decis și mi-a dat dreptate (...) Voi convoca din nou pentru mâine o ședință de urgență având pe Ordinea de zi același proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1.

Sper ca de data asta consilierii PNL și PSD să se prezinte”, a scris pe Facebook.

Reamintim că Prefectura Municipiului București a decis instaurarea stării de alertă pentru a se lua toate deciziile necesare privind riscul epidemiologic legat de situația deșeurilor din Sectorul 1. Acesta stare de alerta se va institui pe o perioadă de 30 de zile.

Sursa foto: Facebook / Clotilde Armand

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri