Judecătorii Tribunalului Satu Mare au decis, marţi, începerea unui protest prin judecarea doar a cauzelor urgente, ei solicitând ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor, informează instituţia, printr-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, la sediul Tribunalului Satu Mare a avut loc Adunarea Generală a judecătorilor instanţei, pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri referitoare la preconizatele modificări ale statutului judecătorilor.

"În urma dezbaterilor purtate, Adunarea generală a judecătorilor de la Tribunalul Satu Mare, în temeiul dispoziţiilor art. 14 alin. 4 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, a adoptat Hotărârea nr. 5 din data de 20 iunie 2023, prin care s-au stabilit următoarele: - Solicită ferm ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor aflaţi în funcţie şi orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privinţa judecătorilor recrutaţi sub imperiul noilor reglementări, ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă. - Solicită imperativ asigurarea resurselor materiale şi umane necesare unei normale organizări a activităţii instanţelor de judecată, în scopul respectării drepturilor la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil", precizează sursa citată.

În semn de protest, judecătorii anunţă că, începând de miercuri 21 iunie, activitatea de judecată în cadrul Tribunalului Satu Mare se limitează, pe perioadă nedeterminată, doar la cauzele apreciate ca urgente.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri