Tuca Zbarcea & Asociatii Tax este divizia specializata in acordarea de servicii de consultanta fiscala ce va opera ca o entitate afiliata firmei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Echipa este formata din 5 consultanti fiscali autorizati, cu o experienta intre 8 si 10 ani acumulata in cadrul marilor companii de audit Big 4. Acestora li se adauga alti 5 avocati cu experienta in gestionarea diverselor problematici de procedura si contencios fiscal.

Coordonatorii practicii de consultanta fiscala sunt Alexandru Cristea, Tax Partner si Razvan Gheorghiu-Testa, Avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Citeste si:

Din echipa mai fac parte Alin Chitu, Tax Senior Manager, precum si alti doi specialisti in domeniu cu experienta anterioara indelungata in cadrul marilor firme de audit si Ministerului Finantelor Publice.

Potrivit reprezentantilor firmei de avocatura, decizia de a intra pe piata serviciilor de consultanta fiscala prin infiintarea unui jucator independent este justificata in principal de cererea crescanda de asistenta de specialitate provenind din partea clientilor curenti, dar si de nevoia de a valorifica mai intens experienta acumulata de firma de avocatura prin echipa proprie in ultimii 7 ani. „Constituirea unei divizii separate de consultanta fiscala reprezinta, pentru noi, formula optima de organizare pentru prestarea de servicii profesionale in aceasta zona, dupa ce timp de mai multi ani am gestionat intern problematici de procedura fiscala si contencios fiscal”, a declarat Razvan Gheorghiu-Testa (foto), avocat asociat in cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii.

El a adaugat ca planurile pe termen scurt si mediu vizeaza extinderea echipei, a portofoliului de clienti si de proiecte specifice, precum si o cifra de afaceri intre 500.000-600.000 de euro pentru primul an de activitate. Proiectiile au la baza un ritm sustinut de crestere a cererii de servicii de consultanta fiscala pe fondul dinamicii si volatilitatii cadrului de reglementare in aceasta materie, dar si in contextul in care societatile comerciale tind tot mai mult catre structuri operationale cat mai bine optimizate fiscal, cat si, nu in ultimul rand, in contextul agresivitatii autoritatii de control si inaspririi controalelor aferente.