Oferta GDF, in valoare de 250 mil. lei, s-a incheiat pe 23 octombrie, aceasta reprezentand prima operatiune din 2008 si pana in prezent prin intermediul careia o companie privata a reusit sa atraga finantare de pe Bursa. Ultima emisiune de obligatiuni corporative listata pe Bursa a avut loc in 2005, ea fiind realizata de Banca Transilvania.

“Rezultatul final al ofertei reprezinta o dovada ferma a faptului ca un bun emitent poate sa invinga conditiile pietei. Suntem increzatori ca si alti emitenti cu un statut asemanator vor incepe sa analizeze piata de capital drept o alternativa de finantare viabila,” afirma, intr-un comunicat de presa, Alexandru Birsan, partener PeliFilip.

Oferta a fost intermediata de brokerii de la BRD, acestia fiind asistati legal de avocatii de casa de avocatura Schoenherr si Asociatii.

Obligatiunile vandute de GDF Suez au o maturitate la cinci ani si o dobanda fixa de 7,4% pe an. Fiecare obligatiune a fost vanduta la un pret de 10.000 lei, in oferta fiind incluse 25.000 de titluri.