Casele de avocatura PeliFilip si Linklaters au acordat asistenta juridica GDF Suez Energy Romania in emisiunea de obligatiuni corporative care vor fi listate Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Oferta GDF, in valoare de 250 mil. lei, s-a incheiat pe 23 octombrie, aceasta reprezentand prima operatiune din 2008 si pana in prezent prin intermediul careia o companie privata a reusit sa atraga finantare de pe Bursa. Ultima emisiune de obligatiuni corporative listata pe Bursa a avut loc in 2005, ea fiind realizata de Banca Transilvania.

“Rezultatul final al ofertei reprezinta o dovada ferma a faptului ca un bun emitent poate sa invinga conditiile pietei. Suntem increzatori ca si alti emitenti cu un statut asemanator vor incepe sa analizeze piata de capital drept o alternativa de finantare viabila,” afirma, intr-un comunicat de presa, Alexandru Birsan, partener PeliFilip.

Oferta a fost intermediata de brokerii de la BRD, acestia fiind asistati legal de avocatii de casa de avocatura Schoenherr si Asociatii.

Obligatiunile vandute de GDF Suez au o maturitate la cinci ani si o dobanda fixa de 7,4% pe an. Fiecare obligatiune a fost vanduta la un pret de 10.000 lei, in oferta fiind incluse 25.000 de titluri.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri