ZI ESENTIALA IN JUSTITIE: Tiberiu Nitu - propus pentru functia de procuror general. Ioan Irimie, la sefia DNA

Tiberiu Nitu a fost propus pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a anuntat ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, potrivit Mediafax.

Ministrul Justitiei a declarat ca, dupa evaluarea candidaturilor depuse pentru cele doua functii si a interviurilor sustinute de acestia, comisia a indicat cate doua persoane care au indeplinit in cea mai mare masura standardele impuse.

Mona Pivniceru a spus ca pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost selectati Elena Hach si Tiberiu Nitu, iar pentru conducerea DNA au fost selectati Claudiu Dumitrescu si Ioan Irimie.

Ministrul Justitiei a adaugat ca, in baza acestei liste scurte, a facut o apreciere proprie a standardelor de evalaure si a procedurilor, fiind propusi Tiberiu Nitu ca procuror general al PICCJ si Ioan Irimie la sefia DNA.

Pivniceru a multumit tutoror celor care au candidat pentru cele doua functii, pentru "curajul ca s-au inscris la concurs in conditii de maxima agitatie publica".

Propunerile ministeriale pentru cele doua functii vor fi inaintate Consiliului Superior al Mgistraturii.

Potrivit regulamentului de numire a procurorilor sefi, CSM are termen 60 de zile pana la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea inaintata de ministrul Justitiei, decizia finala urmand a fi luata de presedintele Romaniei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri