El a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunostiinta acuzatia de complicitate la abuz in serviciu, conform unor surse judiciare. Decretul de eliberare din functie al lui Tiberiu Nitu a fost semnat saptamana trecuta, dupa ce acesta si-a prezentat demisia, conform Mediafax.

Fostul procuror general Tiberiu Nitu a plecat marti dimineata de la sediul DNA, unde a stat aproape o jumatate de ora, el declarand ca nu a solicitat si nu a avut niciodata coloana oficiala, ci doar nivelul de protectie care i se asigura oricarui demnitar in functie de responsabilitatile sale.

In comunicatul dat cu acea ocazie, Tiberiu Nitu, al carui nume apare in dosarul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea legat de folosirea coloanelor oficiale, precizeaza ca nu a solicitat si nu a beneficiat de coloana oficiala in sensul in care aceasta notiune este definita prin lege si ca i s-a asigurat un dispozitiv de insotire si protectie.

Nitu a sustinut ca modalitatea efectiva de punere in aplicare a masurilor de protectie nu este atributul beneficiarului protectiei, ci a institutiilor specializate ale statului.

Sursa foto: Mediafax Foto