Sefii administratiilor fiscale din tarile UE se vor intalni la Bucuresti in toamna acestui an

Sefii administratiilor fiscale din statele Uniunii Europene se vor reuni in aceasta toamna la Bucuresti, unde se va organiza reuniunea anuala a summit-ului IOTA G27, a anuntat luni Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, s-a intalnit luni cu directorul general pentru Vama si Taxe din Austria, Wolfgang Nolz, venit la Bucuresti pentru a discuta pregatirea Summit-ului IOTA G27 care va avea loc in toamna acestui an, se arata intr-un comunicat ANAF, citat de Mediafax.

Summit-ul G27 este forumul international care reuneste toti presedintii de administratii fiscale din Uniunea Europeana.
"Intalnirea sefilor de administratii fiscale din Uniunea Europeana la Bucuresti, in toamna acestui an va face ca Romania sa devina centrul european al combaterii evaziunii fiscale in perioada summit-ului. Vizita directorului general pentru Vama si Taxe din Austria marcheaza consolidarea cooperarii bilaterale dintre ANAF si Ministerul Federal de Finante, precum si recunoasterea faptului ca ANAF are resursele necesare pentru a performa. Expertiza omologilor nostri austrieci in combaterea evaziunii fiscale precum si in alte domenii conexe activitatilor fiscale este un castig rezultat din intalnirea noastra", a declarat Serban Pop citat in comunicat.

Potrivit comunicatului, pe agenda discutiilor dintre cei doi oficiali se regasesc si subiecte ce tin de consolidarea cooperarii dintre cele doua administratii fiscale.

Administratia fiscala austriaca este una dintre cele mai performante institutii de acest tip din Europa, iar Austria este statul cu cea mai mica evaziune fiscala din UE, prejudiciul la bugetul de stat fiind estimat la circa 8% din PIB.

Potrivit ANAF, intalnirea celor doi oficiali va aborda si subiecte ce tin de modalitati de crestere a incasarilor la bugetul de stat, astfel incat Romania sa ajunga intr-un timp cat mai scurt la nivelul mediei europene, de 42 - 43%, fata de 33% cat este in prezent.

Presedintele ANAF a subliniat importanta cooperarii intre administratiile fiscale din statele membre UE apreciind ca o colaborare cat mai stransa intre acestea, in special in privinta schimbului de informatii si de bune practici duce la indeplinirea misiunii pe care fiecare administratie fiscala o are de indeplinit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri