Citeste si

"Lipsa de competitivitate lipseste in Romania, pentru ca noi incarcam foarte mult organigramele. Energia hidro este cea mai ieftina din lume, insa in Romania este foarte scumpa, pentru ca de exemplu la Hidroelectrica erau 7.500 de salariati, in timp ce la Verbund, in Austria, sunt 500 de angajati. Avem 434 de economisti, care i-ar uimi chiar si cei din Big Four, insa care nu stiu sa rezolve nici cea mai mica problema si peste 136 de IT-isti, care i-ar face chiar si pe cei de la Google sau Microsoft sa isi muste buzele", a explicat Remus Borza, la Forumul Pietei de Capital.

Forumul Pietei de Capital, un eveniment organizat de Wall-Sreet.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti, Ernst&Young Romania, Sibex, SIF Muntenia, Erste Asset Management, SAI Muntenia Invest si Schoenherr si Asociatii.

El a adaugat ca la 31 decembrie 2012 in cadrul Hidroelectrica lucrau peste 2.200 de persoane in personalul TESA si 129 de angajati in departamentul de resurse umane.

"Hidroelectrica si toti producatorii de energie trebuie sa inteleaga ca nu se vor mai intalni cu preturi de peste 200 de lei megawatt-ul, pret la care poti sa ascunzi multa praduiala si organigrame supradimensionate. La 160-180 lei pe MWh nu poti sa vinzi decat in pierdere", explicat Borza.