El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti, la Constanta, daca nivelul contributiilor sociale va fi redus incepand cu anul viitor, transmite corespondentul Mediafax.c

"Prin legea bugetului, putem. Daca stam bine, asa cum am inceput - primul trimestru este bun - daca merg lucrurile bine atunci, putem in continuare sa luam masuri", a spus Ponta.

Intrebat si daca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa, premierul a aratat ca si aceasta decizie depinde de existenta resurselor financiare.

"As vrea de astazi sa reduc TVA, insa totdeauna trebuie sa vezi cati bani ai, cum ii folosesti pentru scoli, pentru spitale si, cu cat reusim sa economisim sau sa producem mai mult, cu atat va fi mai bine", a conchis seful Guvernului.
Ponta s-a aflat, marti, la Constanta, unde a asistat la ceremonia de lansare la apa a unui tanc petrolier.

Marti dimineata, premierul a declarat ca decizia privind reducerea CAS pentru angajator va fi adoptata in toamna, cand va fi stabilit bugetul atat pe 2014, cat si pe 2015 si 2016, pe baza rezultatelor economice din primele doua trimestre si a previziunilor pentru trimestrul trei al acestui an.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, recent, ca incepand de la 1 ianuarie 2014 are in vedere reducerea TVA la 19% sau reducerea contributiilor sociale cu 5%, insa decizia pentru una sau alta dintre masuri va fi luata in partea a doua a anului in USL.