Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza Consiliului Concurentei in procesul prin care compania ungara MOL a solicitat anularea amenzii de 80,2 milioane lei primuta din partea autoritatii de reglementare in urma unei investigatii pe piata carburantilor, dar poate ataca decizia prin recurs.

"Am castigat un caz pe petrol, in cadrul amenzii de 200 de milioane de euro pentru companiile petroliere. Curtea de Apel Bucuresti a dat o prima decizie, in cazul MOL. Sunt sapte procese cred, se judeca la Curtea de Apel Bucuresti, ma astept sa faca recurs, dar este bine pentru noi ca intr-un prim proces a fost data o asemenea decizie", a declarat, potrivit Mediafax, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, la conferinta "Cei mai importanti jucatori din economie", organizata de Ziarul Financiar.

La inceputul anului Consiliul Concurentei a anuntat ca a sanctionat companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Romania Petroleum Products si Lukoil Romania cu amenzi care cumuleaza peste 200 milioane de euro, reprezentand aproximativ 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010.

Autoritatea de reglementare in domeniul concurentei a constatat ca exista dovezi ca respectivele companii s-au inteles in perioada 2007-2008 sa retraga de pe piata sortimentul de benzina ECO Premium care le genera sub 20% din vanzari si reprezenta mai putin de 5% din cifra de afaceri.

Sanctiunea reprezinta un record pentru Romania si singura pe piata carburantilor din UE


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Globalworth, sub lupa Concurentei pentru o noua tranzactie imobiliara