"Am castigat un caz pe petrol, in cadrul amenzii de 200 de milioane de euro pentru companiile petroliere. Curtea de Apel Bucuresti a dat o prima decizie, in cazul MOL. Sunt sapte procese cred, se judeca la Curtea de Apel Bucuresti, ma astept sa faca recurs, dar este bine pentru noi ca intr-un prim proces a fost data o asemenea decizie", a declarat, potrivit Mediafax, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, la conferinta "Cei mai importanti jucatori din economie", organizata de Ziarul Financiar.

La inceputul anului Consiliul Concurentei a anuntat ca a sanctionat companiile OMV Petrom Marketing, OMV Petrom, Rompetrol Downstream, ENI Romania, MOL Romania Petroleum Products si Lukoil Romania cu amenzi care cumuleaza peste 200 milioane de euro, reprezentand aproximativ 3% din cifrele de afaceri realizate in anul 2010.

Autoritatea de reglementare in domeniul concurentei a constatat ca exista dovezi ca respectivele companii s-au inteles in perioada 2007-2008 sa retraga de pe piata sortimentul de benzina ECO Premium care le genera sub 20% din vanzari si reprezenta mai putin de 5% din cifra de afaceri.

Sanctiunea reprezinta un record pentru Romania si singura pe piata carburantilor din UE