"Daca avem un ritm de crestere, asa cum am avut in 2013, de 3,5%, este sustenabila", a spus Ponta la Romania TV.

Intrebat ce sanse sunt sa mai fie atins acest nivel de crestere economica, premierul a amintit ca pentru acest an este estimat un nivel de "2 virgula", dar ca pentru anul trecut a fost prognozat un avans PIB de 1,6%, mult sub rezultatul final, adaugand: "Sa dea Dumnezeu sa se intample la fel si anul asta, sa ajungem undeva spre 3".

O cota redusa de TVA la produsele agroalimentare de baza cu conditia asigurarii spatiului fiscal necesar si revenirea la TVA de 19% in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt unele dintre prevederile din noul program al Guvernului.

TVA a fost majorata de Guvern, in vara anului 2010, de la 19% la 24%.

As opta pentru reducerea TVA la fructe-legume decat la carne, dar poate le facem impreuna

Victor Ponta afirma ca ar opta pentru reducerea TVA la 9% pentru fructe si legume, domeniu caracterizat de o evaziune uriasa si concurenta neloiala cu producatorii din Uniunea Europeana sau din afara UE, adaugand ca, poate, aceasta reducere va fi aplicata si pentru carne.

Citeste si:

"Din punctul meu de vedere, trebuie sa mergem, atat cat se poate, tot spre zone tintite (...) Eu as vrea la fructe si legume, pentru ca acolo avem iarasi o evaziune uriasa si o competitie neloiala intre producatorii locali si fructele-legumele care se aduc din afara Uniunii Europene sau cele din UE unde avem evaziune la taxele intracomunitare", a spus Ponta.

El a adaugat ca este si o varianta in care TVA sa fie redusa la 9% atat pentru carne, cat si pentru fructe-legume, daca va fi posibil.

"Haideti sa incercam sa vedem, poate le putem face impreuna", a spus Ponta, intrebat daca asta inseamna ca fructele-legumele se afla inaintea produselor din carne in ceea ce priveste reducerea TVA.