Inspectorii Directiei generale antifrauda au facut in noaptea de vineri spre sambata verificari in 27 de restaurante si cafenele din zona Dorobanti-Floreasca-Primaverii din Bucuresti, in urma carora au inchis 11 unitati care nu emiteau bonuri fiscale, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

In urma controalelor efectuate, inspectorii antifrauda au descoperit abateri de la lege pentru care au dispus sanctiuni in valoare totala de aproximativ 700.000 lei, potrivit Mediafax.

"De asemenea, pentru nerespectarea de catre agentii economici verificati a dispozitiilor legale privind circulatia si comercializarea bauturilor alcoolice si pentru lipsa emiterii bonurilor fiscale obligatorii, cu consecinta diminuarii taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, in cazul a 11 dintre acestia s-a dispus masura complementara a suspendarii activitatii de comercializare a produselor accizabile sau de suspendare a activitatii desfasurate, pe o perioada cuprinsa intre o luna si trei luni", se arata in comunicatul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Amenzi pentru evaziune fiscala

Potrivit sursei citate, controalele, care urmaresc sa previna evaziunea fiscala, vor continua. La farsitul lunii mai, inspectorii antifrauda fiscala au dispus amenzi de peste 1,3 milioane de lei si au inchis 43 de firme in complexul Obor din Capitala, pentru incalcarea obligativitatii emiterii bonului fiscal.

Inspectorii antifrauda fiscala au verificat in Obor 189 de firme si au constatat contraventii pentru care au suspendat pentru trei luni activitarea a 43 de societati comerciale, au dat 224 amenzi in valoare totala de 1.336.500 lei si au confiscat 47.551 lei in numerar, reprezentand venituri nefiscalizate.

Citeste si:
Haosul conturilor bancare poprite de ANAF ar putea inceta
Haosul conturilor bancare...

Aproape 500 de inspectori antifrauda fiscala au verificat in perioada 1-4 mai corectitudinea operatorilor de turism si a patronilor de restaurante, baruri si cluburi din zonele turistice si au constatat 517 de incalcari ale legislatiei, pentru care au aplicat sanctiuni de 2,93 milioane de lei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cati bani a colectat ANAF in iunie