Administratorul societatii Tehnologica Radion Bucuresti, Theodor Berna, cercetat alaturi de mai multi oameni de afaceri intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de peste o suta de milioane de euro, a fost arestat preventiv, transmite corespondentul Mediafax.

Magistratii Tribunalului Prahova au admis, marti, propunerea Parchetului Curtii de Apel Ploiesti si au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Theodor Berna, administrator al firmei Tehnologica Radion Bucuresti, cercetat intr-un dosar penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani, au declarat reprezentanti ai Tribunalului Prahova.

Decizia Tribunalului Prahova poate fi contestata in termen de 24 de ore, la Curtea de Apel Ploiesti. Theodor Berna este singurul inculpat din acest dosar care a fost dus in instanta marti, cu propunerea de arestare preventiva.

Theodor Berna, administrator la SC Tehnologica Radion SRL Bucuresti si la SC Teloxim Con SRL Bucuresti, fusese retinut luni seara, fiind cercetat, alaturi de alti oameni de afaceri, intr-un dosar penal de evaziune fiscala si spalare de bani in care anchetatorii au calculat un prejudiciu estimat la o suta de milioane de euro.

De asemenea, procurorii retinusera in acest dosar si o a doua persoana, Florian Bujoreanu, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL Bucuresti, in timp ce alte cinci persoane - administratori ai unor societati comerciale - au fost puse sub control judiciar pentru spalare de bani.

In acest dosar, procurorii au audiat opt persoane care sunt acuzate ca in calitate de administratori ai mai multor firme au inregistrat in contabilitate operatiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, in scopul ascunderii provenientei ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase in numerar din conturile unor firme ”fantoma”.

Potrivit procurorilor Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, prejudiciul estimat in acest caz este de 104.940.660 de lei (23 de milioane de euro) rezultat din evaziune fiscala si de 353.089.030 lei (78,5 milioane de euro) din spalare de bani.

Numele firmei de constructii Tehnologica Radion apare in rechizitoriul intocmit de procurori in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro in care au fost trimisi in judecata fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu si mai multi oameni de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri