Proprietarul Tehnologica Radion, trimis in judecata in dosarul cu un prejudiciu de 100 mil. euro

Proprietarul Tehnologica Radion, Theodor Berna, a fost trimis in judecata alaturi de alte sase persoane si de patru firme, pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul cu un prejudiciu de peste 100 milioane de euro.

Proprietarul Tehnologica Radion, Theodor Berna, a fost trimis in judecata alaturi de alte sase persoane si de patru firme, pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul cu un prejudiciu de peste 100 milioane de euro, in care Berna a fost arestat preventiv. Procurorii au finalizat cercetarile in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care a fost arestat preventiv Theodor Berna, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, in acest dosar anchetatorii au dispus trimiterea in judecata a lui Theodor Berna, aflat in stare de arest preventiv, si a inculpatilor Mirela Fodor, Ana Rotundu, Valentin Rarinca, Coca Tanase, Viorel Mirica si Ervin-Silviu Lupu, cercetati sub control judiciar. In acelasi dosar au fost trimise in judecata mai multe firme controlate de Theodor Berna. Astfel, in dosar au fost inculpate SC Tehnologica Radion SRL, SC Temix Construct SRL, SC Proiect Alfa Capital Constrcut SRL si SC Teloxim Con SRL, sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat din comiterea infractiunii de evaziune fiscala este de 111.007.553 lei, iar din savarsirea infractiunii de spalare de bani, de 395.785.691 lei, precizeaza procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti. In acest dosar, pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurator pe bunurile lui Theodor Berna si a firmelor Tehnologica Radion SRL si Teloxim Con SRL. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Prahova. Proprietarul Tehnologica Radion, omul de afaceri Theodor Berna, a fost arestat preventiv in 19 august, de Tribunalul Prahova, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro.

Instanta arata, in motivarea deciziei de arestare ca Theodor Berna a folosit fraudulos propria societate comerciala pentru a-si insusi bani obtinuti din simulari de tranzactii imobiliare sau din evazionarea bugetului statului, avea un mod ingenios si complex de savarsire a infractiunilor si a atras in lantul comercial fictiv mai multe firme si persoane. Tehnologica Radion a castigat de-a lungul timpului mai multe contracte cu statul. Astfel, potrivit datelor ZF, constructorul a castigat numai in 2009 si 2010 contracte de achizitii publice de 386 de milioane de euro. Printre principalele contracte castigate de-a lungul timpului de Tehnologica Radion se numara cele de reabilitare si intretinere de strazi sau drumuri in partea de sud a tarii, in judete precum Ilfov, Giurgiu sau Dolj.

Citeste si:
Afacerile "regilor asfaltului" s-au topit sub evaziuni si insolvente
Afacerile marilor drumari de...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri