Dan Adamescu a fost in scaun cu rotile la instanta suprema pentru a cere inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost, luni, in scaun cu rotile la instanta suprema, unde a cerut inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar, acesta fiind ajutat de catre persoanele care l-au insotit. Dan Adamescu nu a facut declaratii nici la intrarea si nici la iesirea din sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde a stat aproximativ o ora.

Intrebat daca dosarul Carpatica, in care este acuzat de fapte de coruptie, este o inscenare, Adamescu a dat aprobator din cap, fara a face alte declaratii. Omul de afaceri Dan Adamescu este in arest la domiciliu din 30 august, cand i-a fost inlocuita masura arestului preventiv, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa, in care este judecat alaturi de magistratii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti. In 10 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut masura arestului la domiciliu atat in cazul lui Dan Adamescu, cat si in cazul celor patru judecatori, constatand ca aceasta este legala si temeinica.

Instanta a respins cererea lui Adamescu

Instanta a respins atunci, ca nefondata, cererea lui Adamescu de inlocuire a masurii cu controlul judiciar, dar si cererile similare ale judecatorilor Roventa si Viziru. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis insa cererea lui Adamescu de a i se permite sa plece din imobilul unde executa arestul la domiciliu, in perioada 13-18 octombrie, pentru a merge la o clinica de ortopedie. Si judecatorii Roventa si Moldovan au primit permisiunea de a merge la Spitalul Militar si, respectiv, la Spitalul Fundeni. Elena Roventa a formulat cererea pentru 29 octombrie ,cand ar urma sa mearga la Spitalul Militar pentru o interventie medicala, iar Moldovan pentru 13 octombrie, in vederea unor controale si tratamente la Spitalul Fundeni.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata de cei trei la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a judecat luni cauza, urmand sa dea o decizie definitiva.
In 24 iunie, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe cei patru judecatori si pe Dan Adamescu, in stare de arest, si pe omul de afaceri Iosif Armas, in stare de libertate, in dosarul privind interventii in cauze de insolventa. Cei patru judecatori au stat in arest preventiv din 20 mai pana in 30 august, cand instanta suprema a dispus masura arestului la domiciliu. Adamescu este acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa. El a fost arestat preventiv din 6 iunie pana in 30 august, cand si in cazul lui instanta suprema a decis definitiv inlocuirea masurii cu arestul la domiciliu.

Judecatorii trimis in judecata au beneficiat de bunuri, servicii si sume de bani

Procurorii i-au trimis in judecata si pe practicienii in insolventa Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fosta Candea) si Emanoil Postelnicu si Gabriel Hanganu pentru dare de mita. Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii. Magistratii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a indeplini sau a nu indeplini ori a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor, pentru a decide privind modalitatile de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferential administratori judiciari, pentru a atribui preferential dosare de insolventa sau pentru a-si exercita influenta pe langa judecatori de la diverse instante din Bucuresti si din tara, folosind informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator, au aratat procurorii in referatul cu propunerea de arestare. Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri