Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), cercetarile in acest dosar vizeaza "suspiciuni de savarsire, in perioada 2011-2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie". Vineri, procurorii DNA Alba fac 18 perchezitii in judetul Hunedoara, dintre care una este la sediul unei institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane, potrivit Mediafax.

Surse judiciare au declarat ca institutia publica unde au loc perchezitii este Consiliul Judetean Hunedoara, fiind de asemenea perchezitionata si locuinta presedintelui CJ, Mircea Ioan Molot (PNL). Potrivit surselor citate, anchetatorii vor ridicat doar documente in urma perchezitiilor.

In acest dosar este vizat si presedintele CJ Hunedoara, existand in cazul lui suspiciuni de trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu, au mai spus sursele citate. Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei. Mircea Ioan Molot este presedintele PNL Hunedoara si presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara din 2004.