Directia Nationala Anticoruptie precizeaza, intr-un comunicat de presa transmis marti dimineata, ca procurorii de la Serviciul Teritorial Alba al DNA fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in cursul anului 2014.

Marti dimineata, in acest dosar au loc perchezitii la sapte adrese din judetul Hunedoara, din care doua sunt sediile unor institutii publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice, adauga DNA. Surse judiciare au declarat ca una dintre institutiile publice la care au loc perchezitii ale procurorilor DNA este Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara, anchetatorii suspectand comiterea unor fapte de coruptie la organizarea concursului pentru postul de director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Hunedoara, institutie aflata in subordinea CJ.

Vicepresedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, care este presedinte interimar al institutiei, a confirmat ca procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judetean, afirmand ca au fost sigilate mai multe birouri, iar personalul nu a fost lasat sa intre acolo. "Nu stim nici noi foarte multe. Procurorii DNA au sigilat cateva birouri si se fac mai multe perchezitii, insa pana in acest moment nu se cunosc persoanele vizate", a spus Gligor.

Unul dintre birourile sigilate, unde au loc perchezitii, este cel al secretarului general al Consiliului Judetean, Dan Daniel, care ar fi vizat in acest dosar. De asemenea, sunt perchezitionate si biroul Juridic si cel al Corpului de Control. Dorin Gligor conduce interimar Consiliul Judetean Hunedoara dupa ce fostului presedinte al institutiei, Mircea Molot, i-a incetat mandatul in conditiile in care instanta suprema a decis ca se afla in incompatibilitate.

Mircea Molot a fost retinut de procurorii DNA in decembrie 2014, iar in prezent este in arest la domiciliu, intr-un dosar in care este acuzat de fapte de coruptie. In acelasi dosar sunt cercetati si vicepresedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si alti doi oameni de afaceri, Vasile Axinte si Emanoil Milica Pup.

Directoarea DGASPC Hunedoara, vizata in dosarul de coruptie in care au loc perchezitii la CJ

Monica Georgescu, directoarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, este vizata in dosarul de coruptie in care procurorii DNA au descins, marti dimineata, la sediul Consiliului Judetean, totodata fiind facute perchezitii si la DGASPC. La ora transmiterii acestei stiri, procurorii DNA fac perchezitii la sediul DGASPC Hunedoara, in biroul directorului general al insitutiei, Monica Georgescu.

Citeste si:

Potrivit unor surse judiciare, Monica Georgescu este vizata in acest dosar, in care anchetatorii suspecteaza fraude privind organizarea concursului in urma caruia aceasta a castigat postul de director al DGASPC, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Hunedoara. Monica Georgescu a exercitat, cu caracter temporar, functia de director general al DGASPC Hunedoara din 1 ianuarie 2014. In 17 iulie 2014, a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestei functii, concurs castigat de Monica Georgescu.

In acest dosar, procurorii DNA fac perchezitii si la sediul Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, fiind sigilate mai multe birouri. Unul dintre birourile sigilate, unde au loc perchezitii, este cel al secretarului general al Consiliului Judetean, Dan Daniel. De asemenea, sunt perchezitionate si biroul Juridic si cel al Corpului de Control. Vicepresedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, care este presedinte interimar al institutiei, a confirmat ca procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judetean, afirmand ca au fost sigilate mai multe birouri, iar personalul nu a fost lasat sa intre acolo.

UPDATE (12:00) - Directoarea DGASPC Hunedoara, suspectata de fapte de coruptie, ridicata si dusa la audieri

Directoarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, vizata in dosarul de coruptie in care procurorii DNA au descins, marti dimineata, la sediul CJ, a fost ridicata de procurori si dusa la DNA Alba pentru audieri.
Purtatorul de cuvant al DGASPC, Ionela Lazar, a declarat ca procurorii DNA au sigilat, la prima ora, biroul directorului general, pana la sosirea acestuia, transmite Mediafax.

”Ulterior, procurorii au avut o discutie cu directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, care apoi a plecat cu reprezentantii DNA”, a mai spus purtatorul de cuvant al DGASPC Hunedoara.

Intrebata daca perchezitiile au fost facute intr-un dosar privind organizarea functiei de director general al DGASPC, Ionela Lazar a spus ca acel concurs a fost organizat la Bucuresti si ca nu are cunostinta despre motivul perchezitiilor.