„Am decis impreuna, in unanimitate, sa respectam lucrurile pe care le-am convenit cumva saptamana trecuta usor diferentiat, adica in cursul acestei dupa-amieze, la sedinta de plen a Camerei, se va dezbate in primul rand proiectul legislativ privind amnistierea si gratierea”, a precizat, marti, liderului grupului PSD, Marian Neacsu, conform Mediafax. El a aratat ca legea amnistiei se va dezbate marti, urmand sa fie supusa votului final miercuri, in baza procedurilor Camerei Deputatilor.

Camera este for decizional in cazul proiectului legii amnistiei si gratierii. Totodata, Neacsu a spus ca liderii grupurilor parlamentare au stabilit ca in cursul zilei de marti sa se dea vot pe fiecare dintre rapoartele de incuviintare a solicitarilor procurorului general sau a ministrului Justitiei vizandu-i pe deputatii Adam, Rosca si Dinita.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, marti, in unanimitate, sa formuleze raport de respingere la proiectul legii amnistiei si gratierii, a declarat Bogdan Ciuca, presedintele comisiei.