Avocata Anca Danilescu (ZRP): Avem pe masa 4 tranzactii de M&A

Casa de avocatura Zamfirescu Racoti&Partners are patru proiecte de M&A in desfasurare, a spus Anca Danilescu, senior partener in cadrul societatii de avocatura Zamfirescu Racoti&Partners, in cadrul emisiunii de business WALL-STREET 360. Urmareste declaratiile complete ale Ancai Danilescu in materialul VIDEO de mai sus.

• Tranzactiile de consolidare sunt principala caracteristica a pietei in prezent. Nu cred ca vorbim atat de mult de tranzactii distressed. Volumul de lichiditati disponibile este mai mare in acest an, dar bancile raman in continuare reticente cand vine vorba de acordarea unor finantari. Accesul la optiunile de finantare va fi dificil, iar aceasta realitate va afecta piata de M&A.

• Avem in momentul de fata 3-4 tranzactii in desfasurare, deal-uri care au fost insa incepute anul trecut, si, totodata, un numar similar de tranzactii care stau sa inceapa. Bancile sunt orientate in momentul de fata spre valorificarea portofoliului existent si a activelor pe care le au de pe urma proceselor de executare silita.

• Este foarte important ca, atunci cand vrei sa achizitionezi o societate ori sa iti vinzi compania, sa iei in calcul si necesitatea de a notifica Consiliul Concurentei, deoarece asta iti poate restructura dramatic timing-ul tranzactiei sau chiar sansele de reusita ale acesteia. Am avut situatii in care tranzactiile au fost amanate sau chiar anulate din acest motiv.

Setari Cookie-uri