Casa de avocatura Zamfirescu Racoti&Partners are patru proiecte de M&A in desfasurare, a spus Anca Danilescu, senior partener in cadrul societatii de avocatura Zamfirescu Racoti&Partners, in cadrul emisiunii de business WALL-STREET 360. Urmareste declaratiile complete ale Ancai Danilescu in materialul VIDEO de mai sus.

• Tranzactiile de consolidare sunt principala caracteristica a pietei in prezent. Nu cred ca vorbim atat de mult de tranzactii distressed. Volumul de lichiditati disponibile este mai mare in acest an, dar bancile raman in continuare reticente cand vine vorba de acordarea unor finantari. Accesul la optiunile de finantare va fi dificil, iar aceasta realitate va afecta piata de M&A.

• Avem in momentul de fata 3-4 tranzactii in desfasurare, deal-uri care au fost insa incepute anul trecut, si, totodata, un numar similar de tranzactii care stau sa inceapa. Bancile sunt orientate in momentul de fata spre valorificarea portofoliului existent si a activelor pe care le au de pe urma proceselor de executare silita.

• Este foarte important ca, atunci cand vrei sa achizitionezi o societate ori sa iti vinzi compania, sa iei in calcul si necesitatea de a notifica Consiliul Concurentei, deoarece asta iti poate restructura dramatic timing-ul tranzactiei sau chiar sansele de reusita ale acesteia. Am avut situatii in care tranzactiile au fost amanate sau chiar anulate din acest motiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri