Anchetatorii au pus sechestru pe aproximativ 16 milioane de dolari, cinci locuinte si sase masini de lux, in urma perchezitiilor la studiourile de video chat, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, in care prejudiciul este de aproximativ 300 milioane de dolari, potrivit Politiei Romane.

"In urma perchezitiilor efectuate, marti, de Politia Romana la persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, in domeniul prestarii de servicii de tip video chat, a fost instituit sechestru asigurator asupra a peste 16.000.000 de dolari americani si au fost ridicati 200.000 de euro, precum si 120 de unitati de calcul si 131 de carduri bancare", arata Politia Romana, intr-un comunicat de presa, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, sechestrul asigurator a fost pus pe banii gasiti in conturile suspectilor, dar si pe cinci locuinte si sase masini de lux. Noua persoane, pe numele carora fusesera emise mandate de aducere, au fost audiate in dosarul in care se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Dupa ce au dat declaratii, cele noua persoane au fost lasate sa plece, fara ca anchetatorii sa ia in cazul lor vreo masura preventiva.

Surse judiciare au declarat ca perchezitiile au vizat si locuinta din Bucuresti a unei judecatoare, insa anchetatorii sustin ca aceasta doar a inchiriat apartamentul, si nu ar fi avut alte legaturi cu gruparea suspectata de infractiuni economice.

Tinerele care lucrau la video chat au spus ca incasau aproximativ 1.500 de lei pe luna, insa politistii suspecteaza ca beneficiile acestora ajungeau pana la 4.000 de lei. Perchezitiile au avut loc, marti, la 93 de adrese din Bucuresti si judetele Buzau, Bacau, Sibiu, Timis si Ilfov, fiind vizate patru grupari infractionale.

Surse judiciare au declarat ca aproximativ 80 dintre cele 93 de perchezitii au fost facute la studiouri video chat, iar restul la locuintele suspectilor si la filiale bancare.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca, prin conturile deschise la doua societati bancare, membrii gruparilor infractionale ar fi efectuat operatiuni financiare de peste 300 de milioane de dolari.

"De asemenea, sunt efectuate cercetari in legatura cu o societate de tip «off-shore», care ar fi intermediat plati externe si care ar fi ajutat membrii gruparilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obtinute pe teritoriul Romaniei", potrivit Politiei Romane.

Sursa foto: Dolari/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri