Potrivit surselor citate, liberalii cauta solutii juridice pentru contestarea acestui vot, intrucat nu respecta articolul din Constitutie care prevede ca decizia Camerei in cazul incuviintarii arestarii se face cu majoritatea celor prezenti in plen. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat, prin intermediul PNL ”analizeaza in cel mai scurt timp solutia si paghiile contestarii la Curtea Constitutionala a votului in cazul Dan Sova cu privire la interpretarea data numarului de voturi necesar pentru ridicarea imunitatii senatorului PSD”.

”Avem in vedere jurisprudenta Curtii Constitutionale care stabileste ca hotararile Senatului sau ale Camerei Deputatilor se aproba cu majoritatea parlamentarilor prezenti”, se precizeaza in comunicat. Rezultatul oficial al votului senatorilor in cazul cererii DNA vizandu-l pe Dan Sova, anuntat in plen, a fost de 79 de optiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate.

Potrivit anuntului oficial facut in plen, in urma numaratorii voturilor, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, Senatul nu a incuviintat arestarea preventiva a lui Dan Sova.

”S-a hotarat ca se voteaza cu majoritate normala, pentru legi organice. La domnul Sova nu s-a intrunit numarul de voturi”, a spus senatorul liberal Cristian Bodea, dupa votul din Senat, precizand ca decizia a fost a presedintelui Calin Popescu Tariceanu.

Predoiu, despre votul la Sova: O mostra a "societatii omenoase": Prietenii lui Ponta sunt intangibili

Votul dat in Senat pentru respingerea retinerii si arestarii senatorului PSD Dan Sova arata ca "prietenii lui Ponta sunt intangibili", acesta fiind un "nou exemplu al societatii omenoase" promovate de premier, a declarat, miercuri, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.
"Votul pentru Dan Sova este un nu exemplu al «societatii omenoase»: prietenii lui Ponta sunt intangibili. Cat timp va exista guvernul Ponata, coruptii stau linistiti. Cum e cu «interesul national»?", a spus, pentru, prim-vicepresedintele PNL agentiei Mediafax.

Citeste si:

Rezultatul oficial al votului senatorilor in cazul cererii DNA vizandu-l pe Dan Sova a fost anuntat in plen, Senatul neincuviintand arestarea preventiva a acestuia, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii.

Potrivit anuntului oficial facut in plen in urma numaratorii voturilor, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva a lui Dan Sova.

Numarul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari. Din cele 151 de vorturi exprimate in cazul solicitarii vizandu-l pe Dan Sova, au fost inregistrate 79 de optiuni "pentru", 67 "contra", iar cinci voturi au fost anulate.
Votul a fost secret, cu bile.

Sursa foto: Mediafax FOTO