Potrivit procurorilor, au fost retinuti pentru 24 de ore Marin Stefan, Dan Flutur si Dragos Alexandru Popescu, toti trei administratori ai unor societati vizate de anchetatori, acestia urmand sa fie prezentati, joi, instantei Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, potrivit Mediafax.

Conform anchetatorilor, in perioada 2009 - 2012, firma Scop Computers a fi inregistrat in contabilitate achizitii fictive de monitorizare prin GPS in valoare de peste 316 milioane de lei, cumparate de alte doua firme, prejudiciul estimat de procurori ridicandu-se la peste 64 de milioane de lei.

Prin aceeasi metoda, firma RHS Company ar fi cumparat in mod fictiv, in perioada 2008 - 2011, servicii de monitorizare prin GPS in valoare de peste 55 de milioane de lei, prejudiciul stabilit de politisti, prin neplata TVA, ridicandu-se la aproape un miliard de lei. Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, ca in acest dosar politistii cauta inca mai multe persoane care la momentul descinderilor nu se aflau acasa si exista date potrivit carora acestea nu se afla in tara.

Citeste si:

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din IGPR, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov, au facut, miercuri, 24 de perchezitii in Bucuresti si in judetul Ilfov, pentru destructurarea a doua retele infractionale specializate in evaziune fiscala in domeniul prestarii de servicii de monitorizare prin GPS si IT, la actiune participand 80 de politisti.

Conform Politiei Romane, in circuitele infractionale sunt implicate doua mari companii care desfasoara activitati in domeniile vizate si care s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, prin evidentierea unor operatiuni comerciale fictive cu alte sase societati comerciale din Romania si trei firme straine. In acest mod, in perioada 2008-2012, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro. Dosarul penal este instrumentat de politisti sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.