Zi cruciala pentru Ponta: incepe votul in plen al Camerei Deputatilor

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor privind solicitarea de incepere a urmaririi penale a lui Victor Ponta va avea loc marti la ora 10.00. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, solicitarea privind inceperea urmaririi penale a premierului Ponta, votul inregistrat fiind: 18 "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere.

Vicepresedintele comisiei Ciprian Nica a facut aceste precizari dupa sedinta Comisiei juridice, aratand ca raportul comisiei va fi unul in care nu se cere inceperea urmaririi penale a lui Victor Ponta. "Dintr-un numar de 26 de participanti la comisie, s-a votat in felul urmator: 7 au fost pentru inceperea urmaririi penale, 18 voturi au fost pentru neinceperea urmaririi penale si o abtinere. Prin urmare, Comisia juridica va face un raport prin care nu se cere inceperea urmariiri penale, urmand ca plenul sa decida maine daca se incepe sau nu se incepe urmarirea penala. Sunt doua modele de proiecte de hotarari care sunt pregatite ca plenul sa decida maine. Asa cere Regulamentul", a spus Nica, potrivit Mediafax.

Procurorii DNA au dispus vineri efectuarea urmaririi penale fata de Victor Ponta in dosarul Rovinari-Turceni. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat, luni, raport de respingere a cererii procurorului general privind urmarirea penala in cazul premierului Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a declarat luni, la iesirea din sedinta Comisiei juridice, ca a solicitat comisiei sa fie audiat la ora 16:00, iar votul in plen asupra cererii de inceperea urmaririi sale penale sa fie marti, comisia aproband in unanimitate.

Sursa foto: Mediafax

Citeste si:
Cine deschide lista candidaților desemnați de Pro România, la...
Cine deschide lista...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri