Deputatul PSD Marius Manolache propune, printr-o initiativa legislativa, infiintarea in cadrul Parchetului de pe langa ICCJ a unei sectii de investigare a infractiunilor savarsite de procurori si judecatori, considerand ca actualele mijloace de investigare s-au dovedit "ineficiente".

"Solutia legislativa se impune data fiind ineficienta dovedita a mijloacelor legale si procedurale existente in legatura cu investigarea infractiunilor savarsite de magistrati in exercitarea profesiei. Numarul solutiilor definitive de achitare pronuntate de magistrati constrasteaza flagrant cu numarul de dosare penale in care acestia sunt investigati pentru fapte savarsite in exercitarea profesiei (represiune nedreapta, cercetare abuziva)", considera initiatorul proiectului, relateaza Mediafax.

Deputatul PSD propune modificarea, in acest sens, a legii organizarii judiciare. Potrivit celor propuse de initiator, completele de 5 judecatori vor solutiona apelurile si cerererile in cauzele judecate in prima instanta de Sectia penala a ICCJ si judeca si alte cauze date in competenta lor prin lege, precum si ca instanta disciplinara. Apelul nu poate fi declarat decat in favoarea inculpatului.

"Initiatorul apreciaza ca nu poate fi exercitata calea de atac a apelului impotriva unei hotarari pronuntate in fond de catre instanta suprema decat in favoarea persoanei deferinta justitiei", mai arata initiatorul in expunerea de motive a proiectului. Deputatul PSD a depus proiectul in 10 iunie, acesta aflandu-se in consultare publica la Camera Deputatilor.

Citeste si:
ICCJ nu e de acord cu reabilitarea lui Becali
Inalta Curte de Casatie si...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce bunuri a gasit Vela cumparate pentru protectia demnitarilor PSD