"In ceea ce priveste investitiile, ministrul Finantelor ne-a informat ca vrea sa aiba o abordare putin diferita, pe care noi o sustinem, in asa fel incat astazi discuta cu ministrul Dezvoltarii si ministrul Transporturilor pentru a vedea toate procedurile care sa fie adoptate sau modificate pentru ca nivelul de absorbtie a fondurilor publice pentru realizarea investitiilor din Romania sa creasca", a spus Dragnea, relateaza Mediafax.

El a aratat ca la Ministerul Transporturilor sunt bani necheltuiti, aproximativ 10% din suma alocata, iar la Ministerul Dezvoltarii exista 4000 de santiere deschise, iar banii necheltuiti vor fi disponibili pentru decontarea facturilor proiectelor de investitii. "Este vorba, in principal, ca, din pacate, si nu din vina ministrilor care au fost la Transporturi, ci din alte motive (...), la Ministerul Transporturilor sunt sume foarte mari necheltuite, se pare ca este vorba de 10% din suma alocata si necheltuita din varii motive. La Ministerul Dezvoltarii, situatia este alta. Exista peste 4000 de santiere deschise in special in zona rurala si acesti oameni asteapta ca si la ei in sat sa ajunga UE (...). Este vorba ca aceste santiere, in care sunt lucrari in continuare si unde, daca se aloca bani, incep sa se cheltuie de a doua zi, sa fie finantate si finalizate. Domnul Teodorovici a spus asa: Exista bani disponibili pentru a se finaliza si finaliza investitii in Romania, dar nici nu vrea sa mai tina bani intr-un minister, la o companie, de exemplu la compania de drumuri, unde sunt miliarde care se cheltuie si pe care nu-i foloseste nimeni, in loc sa fie alocati banii in domenii in care, unde se aloca, incep de a doua zi sa se cheltuiasca", a explicat Dragnea.

El a precizat ca banii vor fi disponibili si cei care vor avea facturi vor avea decontarea facturilor. Intrebat daca va exista o competitie interna intre alesii locali, cine vine cu proiectul la Bucuresti, Dragnea a raspuns: "Acolo trebuie sa ajungem".