Procurorii DNA Ploiesti fac, marti dupa-amiaza, perchezitii la sediul Politiei Locale Ploiesti, surse judiciare afirmand ca descinderile au loc in dosarul in care fostul director al institutiei Cristinel Toader, care s-a autosuspendat din functie, este cercetat pentru mai multe fapte de coruptie.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA fac perchezitii, marti, in birouri din sediul Politiei Locale Ploiesti, in dosarul in care fostul director al institutiei Cristinel Toader, aflat in arest preventiv, este cercetat pentru infractiuni precum santaj, folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta, scrie Mediafax.

La ora transmiterii acestei stiri, perchezitiile sunt in desfasurare. Fostul director al Politiei Locale Ploiesti Cristinel Toader, cercetat de DNA pentru santaj si operatiuni incompatibile cu functia, a fost arestat preventiv, in 7 august, printr-o decizie a Curtii de Apel Ploiesti.

Astfel, judecatorii de la Curtea de Apel Ploiesti au admis o contestatie a procurorilor DNA Ploiesti si au emis un mandat de arestare preventiva pe numele fostului director al Politiei Locale Ploiesti Cristinel Toader, cercetat pentru mai multe fapte de santaj, folosirea de informatii nedestinate publicitatii si operatiuni comerciale incompatibile cu functia.

Cristinel Toader fusese retinut in 4 august, iar a doua zi a fost dus cu propunere de arestare preventiva la Tribunalul Prahova, insa magistratii acestei instante au respins propunerea DNA, dispunand, in schimb, plasarea in arest la domiciliu a fostului director al Politiei Locale Ploiesti si interzicandu-i acestuia sa ia legaturii cu martorii din dosar, intre care se numara mai multi angajati ai Politiei Locale Ploiesti, unii dintre acestia cu functii de conducere. Decizia Tribunalului a fost ulterior contestata, iar Toader a fost arestat preventiv.

Citeste si:
DNA desfasoara o ancheta in cazul unei fraude de MIL. euro
DNA desfasoara o ancheta in...

Toader este acuzat de catre procurorii DNA de patru fapte de santaj, dar si de infractiunile de folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (trei fapte) si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta (12 acte materiale).

Procurorii sustin ca, pentru un concurs organizat in luna ianuarie a anului trecut pentru ocuparea functiei de sef serviciu, Cristinel Toader a contactat persoana care candida pentru postul respectiv, careia i-a cerut si a primit 1.000 de euro, in schimbul furnizarii subiectelor pentru proba scrisa a concursului. Pentru a obtine subiectele, Toader "l-a constrans prin amenintare cu pierderea postului" pe un membru al comisiei de examinare, cel care a si conceput subiectele si care, in urma amenintarilor, le-a pus la dispozitia sefului sau.

Procurorii au stabilit, de asemenea, ca, pentru un alt concurs organizat in martie 2013, in cadrul Politiei Locale Ploiesti, Toader a obligat un subaltern sa conceapa, sa redacteze si sa-i furnizeze subiectele de examen, pe care le-a pus la dispozitia unui candidat inainte de proba scrisa, pentru ca acesta sa fie declarat admis, fara insa a pretinde sume de bani in schimb. Dupa ocuparea functiei respective, noul ocupant al postului a fost numit presedinte al comisiei de examinare pentru un alt concurs de sef birou.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Cristinel Toader si ca, in perioada 2012 - 2014, desi detinea functia publica de director general al Politiei Locale Ploiesti, a coordonat prin persoane interpuse intreaga activitate a SC Esrom Advertising SRL Ploiesti, firma in care a detinut anterior calitatea de asociat/administrator si SC Zedeka Advertising SRL Ploiesti, la care mama sa a avut calitatea de asociat, desfasurand in numele acestora activitati producatoare de venituri, constand in inchirierea de panouri publicitare.

Citeste si:
Taco Bell deschide un nou restaurant in Romania
Taco Bell deschide un nou...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Alti doi directori adjuncti din Apa Nova, la DNA Ploiesti