Conform datelor din referatul cu propunere de arestare preventiva intocmit de DNA, intr-o declaratie data in fata anchetatorilor la sfarsitul lunii trecute, un martor din dosar a povestit cum i-a dat pentru prima data mita edilului Capitalei, banii fiind pusi intr-o punga de cadou care a fost lasata sub o perna ornamentala de pe canapea.

Astfel, conform respectivei declaratii citata de Mediafax, Sorin Oprescu s-ar fi intalnit la un imobil cu mai multe persoane, solicitand uneia dintre acestea sa-si lase telefoanele mobile in bucatarie. La acea intalnire, Oprescu ar fi primit o transa de 10.000 de euro dintr-o mita in valoare de 15.000 de euro, iar banii au fost pusi, conform declaratiei martorului, intr-o punga din carton, folosita pentru cadouri, care a fost plasata sub o perna ornamentala de pe o canapea aflata in incaperea in care avea loc intalnirea.

"Acesta din urma i-a aratat banii pe care ii avea asupra sa (10.000 euro dintr-o mita de 15.000 euro), intr-o punga de carton, tip punga de cadou, iar primarul, prin ridicarea unei perne ornamentale aflate pe una din cele doua canapele din living, i-a indicat sa-i puna banii acolo, ceea ce (…..) a si facut. Inculpatul Oprescu Sorin Mircea a spus simplu «Multumesc», dupa care l-a intrebat pe (…..) «Alte probleme?» si, cum raspunsul celui din urma a fost negativ, intalnirea s-a terminat" se arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva intocmit in dosarul lui Sorin Oprescu.

In acelasi document se precizeaza ca martorul a afirmat, in declaratiile date in fata anchetatorilor, ca Oprescu ii cerea omului sau de incredere sa fie atent cand vine la intalnirile pentru a da mita, sa se deplaseze pe mai multe strazi pentru a verifica sa nu fie urmarit.

Sursa foto: Mediafaxfoto