Claudiu Bengalici, administratorul firmei Delta Construct Invest din Iasi, este acuzat de doua fapte de complicitate la spalarea banilor. Potrivit unor surse judiciare, prin firma Delta Construct Invest din Iasi pe care o administreaza, Bengalici ar fi ascuns si disimulat adevarata natura a peste sase milioane de lei, primiti de la denuntatori din dosarul lui Oprescu, bani care urmau sa ajunga la un director din Primaria Capitalei, potrivit Mediafax.

Bengalici va fi dus la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Claudiu Bengalici a fost condamnat, in 2012, de Judecatoria Bacau, la patru luni de inchisoare cu suspendare pentru vatamare corporala. In 2007, el a fost condamnat, de aceeasi instanta, la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru furt.

In dosarul primarului Capitalei, Sorin Oprescu, au mai fost retinuti, in urma audierilor desfasurate la DNA incepand de duminica dimineata, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, directoarea Centrului Cultural "Palatele Brancovenesti", Ruxandra Petroi Avasiloae, adjunctul acesteia, Florin Supeala, si directorul economic al Primariei Capitalei, Mircea Octavian Constantinescu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica noapte, cu putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.