Potrivit publicatiei Le Figaro, unul dintre atacatorii kamikaze din zona Stade de France avea asupra sa un pasaport sirian, descoperit de anchetatorii francezi prezenti la fata locului.

In jurul orei 21.20 (22.20 - ora Romaniei), au avut loc trei explozii in apropierea stadionului unde se juca un meci amical intre Franta si Germania, eveniment la care se afla si presedintele francez, Francois Hollande. Exploziile au fost produse de atacatori kamikaze, care s-au aruncat in aer, murind in urma atacurilor, anunta Mediafax.

Descoperirea identitatii siriene unuia dintre atacatori va permite stabilirea legaturii pe care ar fi putut sa o aiba acesta cu organizatia terorista Stat Islamic, care a revendicat in urma cu peste doua ore atacurile teroriste de vineri seara de la Paris. Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca atacatorul facea parte din SI care activeaza in principal in Siria si in Irak sau daca apartinea valului de imigranti care au sosit recent in Franta.

Citeste si:

Dupa primele detalii ale anchetei in curs, atacul din sala de spectacole Bataclan, in care concerta formatia americana Eagles of Death Metal, soldat cu moartea a aproximativ 100 de persoane, a fost comis de teroristi care vorbeau limba franceza.

"Anchetatorii dispun de inregistrari ale discutiilor care s-au purtat in timpul atacului", a confirmat o sursa din securitate.
In cele sase atacuri din Paris comise vineri seara, au murit 128 de persoane si aproximativ 200 sunt ranite, dintre care 99 in stare grava.