Proiectul de lege privind reglementarea experientei personale, adoptat luni de plenul Senatului cu 92 de voturi "pentru" si 3 abtineri, prevede ca perioada exercitarii mandatelor de demnitari publici se ia in calcul, inclusiv la calcularea si recalcularea pensiei, scrie Mediafax.

"Durata functiilor de demnitate publica alese si numite si cele asimilate functiilor de demnitate publica constituie vechime in munca si in specialitate si se ia in calcul la promovarea si la acordarea tuturor drepturilor banesti rezultate din aceasta, inclusiv la calculare si la recalcularea pensiei", potrivit amendamentului din raportul comun al Comisiei pentru invatamant si al Comisiei pentru munca la proiectul de lege privind reglementarea profesiei.

De aceasta propunere legislativa beneficiaza parlamentarii, ministrii, secretarii de stat, presedintele Curtii Constitutionale, presedintele Curtii de Conturi, presedintele Consiliului Concurentei, presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Avocatul Poporului, potrivit expunerii de motive.

Citeste si:

Propunerea legislativa este semnata de Badalau Niculae - senator PSD; Bodog Florian Dorel - senator PSD; Bota Marius-Sorin-Ovidiu - senator PSD; Chiriac Viorel - senator PSD; Fratean Petru-Alexandru - senator PSD; Mutu Gabriel - senator PSD; Nicolae Serban - senator PSD; Oprea Stefan-Radu - senator PSD; Pavel Marian - senator PSD; Popa Florian - senator PSD.

Camera Deputatilor este for decizional. Votul din Senat are loc in conditiile in care modificarea statutului deputatilor si senatorilor vizand introducerea pensiilor suplimentare pentru alesi a fost intoarsa de presedinte la Parlament, pentru reexaminare. Initial, parlamentarii din comisia de statut au respins observatiile sefului statului, insa plenul a amanat o decizie, la inceputul lunii octombrie.