Inspectorii de la ANI au verificat mai multi medici cu functii de conducere din spitale si au descoperit cazuri in care acestia lucrau si in spital dar conduceau si cabinete sau clinici medicale private, scrie News.ro.

Doctorul Soran Gavril, sef al Sectiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Caras Severin s-ar fi aflat in incompatibilitate, spun inspectorii ANI, intre 7 octombrie 2010 si 29 octombrie 2014 pentru ca administra si societatea comerciala DR. Gavril Soran-Chirurgie SRL care are ca obiect de activitate asistenta medicala specializata.

Doctorul Niculina Faur, sefa sectiei de Psihiatrie Acuti II de la Spitalul de Psihiatrie Poroschia, Teleorman a fost gasita in incompatibilitate, potrivit ANI, pentru ca, din 10 octombrie 2011 detine si functia de asociat unic si cea de administrator in cadrul SC Psihomed SRL.

Citeste si:

Gheorghe Vasile Basarab, seful Sectiei de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Hunedoara se afla in incompatibilitate, potrivit inspectorilor ANI pentru ca, din 23 mai 2007 este si administrator al SC Laura BGCL SRL.

Imre Sandor Benedek de la Spitalul Judetean Mures a fost gasiti in incompatibilitate de inspectorii ANI pentru ca, pe langa functia din spital a fost si administrator al SC Locativ SA in perioada 1 martie 2006 - 10 februarie 2011

Potrivit legii, persoanele fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate sunt decazute din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani. Evaluarea facuta de ANI poate sa fie contestata in instanta.

Sursa foto: Spotmatik Ltd/Shutterstock