Omul de afaceri a fost audiat de timp de mai multe ore la DIICOT- Biroul Teritorial Olt, dupca ce a fost ridicat si dus la audieri in urma perchezitiilor, apoi procurorii au emis pe numele acestuia ordonanta de retinere pentru 24 de ore, conform News.ro

Procurorii au facut cercetari in cazul firmei Romvag Caracal, detinuta pana in 2012 de omul de afaceri Cristian Burci, avand informatii ca ar fi fost devalizata cu ajutorul unor persoane, printre acestea fiind si Clara Clementina Gheocov, fost director general al societatii.

Sursele citate au precizat ca sesizarea din oficiu si rapoarte ale ANAF au stat la baza declansarii cercetarilor in cazul lui Cristian Burci si a celorlalte persoane suspectate, in 2014, dupa ce dosarul a fost preluat de la politie.

Printre persoanele vizate in ancheta sunt :

 • Cristian Burci
 • Denisa Turcu
 • Ioana Diana Straulea
 • Clara Clementina
 • Gheocov
 • Ion Dinoiu
 • Mihai Danciu
 • Viorel Barbu
 • Ion Eugen Stefan
 • Wilson Stancu
 • Silviu Mitroi

Care sunt acuzatiile pentru care se fac cercetari

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Olt, impreuna cu ofiteri de politie judiciara, au facut, miercuri, patru perchezitii in Bucuresti si in localitatile Chiajna si Corbeanca din judetul Ilfov, in acest dosar in care se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, spalare de bani, instigare la spalare de bani, instigare la evaziune fiscala, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, delapidare cu consecinte deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, arata DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Citeste si:

DIICOT a precizat ca, incepand cu anul 2006 si pana in prezent, membrii grupului infractional “au creat un prejudiciu SC R. S.A, prin savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si delapidare, in valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei, constand in introducerea in circuitele comerciale a unor persoane fizice si societati comerciale la care suspectii detineau actiuni sau erau controlate in totalitate de catre persoane apropiate ale acestora”.

Ce sume ar fi reciclat suspectii

De asemenea, suspectii ar fi reciclat diferite sume de bani care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 de euro si 3.811.756 de lei, potrivit DIICOT.

In ceea ce priveste fapta de evaziune fiscala, membrii grupului ar fi inregistrat in acte contabile si in alte documente cheltuieli fictive, producand un prejudiciu bugetului de stat de 25.646.825 de lei.

Infiintata in 1997, fabrica de vagoane Romvag Caracal a fost privatizata in 2002, pachetul majoritar de actiuni fiind atunci vandut unei companii din Germania. Ulterior, grupul International Railway Systems, controlat de Cristian Burci, a preluat contractual. In 2012, firma Romvag Caracal, intrata in in¬solventa din 2010, a fost preluata de doua firme inre¬gis¬trate in Ger¬ma¬nia si Olan¬da.

Sursa foto: Bennian / Shutterstoc