Hexi Pharma a fost pusa sub invinuire penala, iar Adminstratorul firmei, Dan Alexandru Condrea, a fost citat la Parchet, conform Digi24.

Hexi Pharma, compania implicata in scandalul dezinfectantilor diluati, a cerut intrarea in insolventa pentru o datorie de aproape 23,5 milioane de lei. In acelasi timp, firma are facturi neachitate de milioane de euro catre doua offshore-uri din Cipru, care ar fi controlate tot de Dan Alexandru Condrea, patronul Hexi Pharma.

Pe de alta parte, intre timp, au aparut noi detalii din cererea de insolventa depusa de Hexi Pharma la Tribunalul Bucuresti. Compania spune ca SRI si Ministerul Apararii Nationale au datorii catre furnizorul de substante dezinfectante.

La sediul IGPR sunt verificate calculatoarele si telefoanele directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu, si ale chimistului fabricii, conform acelorasi surse.

Politistii au facut noi verificari la sediul firmei si au sigiliat probe, cercetarile vizand atat zona de productie, cat si documentele societatii.
Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat, marti, timp de patru ore, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul dezinfectantilor folositi in spitale.

Hexi Pharma a invocat, in cererea de insolventa depusa la Tribunalul Bucuresti, pe langa o datorie de 23,5 milioane de lei catre bugetul de stat si catre furnizori ai societatii, facturi in valuta neachitate de peste 20 de milioane de euro catre doua offshore-uri din Cipru. Unul dintre acestea are legatura cu patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, iar celalalt se regaseste in actionariatul Unilab SA, detinatoarea laboratorului care verifica produsele Hexi Pharma.

Potrivit documentelor consultate de News.ro, Hexi Pharma a atasat, la dosarul de insolventa, facturi neachitate catre Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd Nicosia si Hatom Limited Limassol in valoare totala de 20.557.723 euro.

Dan Alexandru Condrea a mai depus la tribunal un Registru Jurnal de incasari si plati din perioada 1 octombrie 2015 - 4 mai 2016. Registrul are 6.994 de operatiuni. Cele mai mari valori la incasari au explicatia "incasare factura nr... din data..... Spital...' Totalul incasarilor in aceasta perioada este de 16.506.657 de lei, in timp ce platile se ridica la 16.619.607 lei.

Din documente mai rezulta ca Dan Alexandru Condrea a cumparat, in decembrie 2015, un teren intravilan arabil de 11.383 metri patrati, cu 3.797.710 lei.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
MAE: Românii care au lucrat la ferma din Germania au primit salariile cuvenite
Setari Cookie-uri