Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani de inchisoare cu executare, Radu Nemes la noua ani, sotia acestuia, Diana Nemes, la sapte ani si fostul sef al vamilor Viorel Comanita la cinci ani de inchisoare, decizia nefiind definitiva. Toate sentintele au fost date in dosarul "Motorina"", conform News.ro

Instanta i-a mai condamnat pe Dumitru Chirvasitu la opt ani de inchisoare, pe Mihai Buliga, Andrei Juganaru, Dumitru Preda, Ovidiu Moldovan si Pavel Ghise la cate sapte ani de inchisoare.

Fostul ofiter DIPI Florin Secareanu si Lucian Florin Ionescu au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare cu executare. Mariana Vranceanu a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare, iar Nicolae Belba a fost condamnat la trei ani si cinci luni. Instanta a mai dispus ca inculpatii sa plateasca ANAF despagubiri civile de 242 milioane de lei.

Decizia in dosarul “Motorina” nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema

Sorin Blejnar si sotii Radu si Diana Nemes au fost trimisi in judecata in iulie 2014, pentru fapte de evaziune fiscala cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului, in perioada 2011 - 2012, Radu si Diana Nemes si alte sapte persoane au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii de evaziune fiscala prin sustragerea de la plata obligatiilor aferente unor tranzactii cu aproximativ 90.000 de tone de motorina comercializate sub aparenta unor produse petroliere inferioare.

Grupul ar fi fost sprijinit de fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, de fostul sau sef de cabinet Codrut Alexandru Marta, de fostul sef al vamilor, Viorel Comanita, si de fostul ofiter DIPI Florin Secareanu, printre altii.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri