Sesizarea fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea legata de maniera in care a fost modificat Regulamentul Camerei a fost respinsa de judecatorii Curtii Constitutionale, iar sesizarea de neconstitutionalitate a revocarii lui din functie a fost respinsa cu majoritate de voturi.

Curtea Constitutionala s-a reunit marti pentru a discuta doua sesizari facute de fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, privind modificarea Regulamentului forului si a procedurii de revocare a sa din functie, conform News.ro

Ambele sesizari au fost facute de Valeriu Zgonea ca presedinte al Camerei Deputatilor. Prima sesizare se refera la modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor, prin care seful forului isi poate pierde functia automat odata cu pierderea sprijinului politic si care prevede ca o solicitare de revocare poate veni de la grupul parlamentar care l-a propus pe presedinte, si nu doar de la grupul din care acesta face parte.

A doua sesizare se refera la Hotararea Camerei Deputatilor prin care functia de presedinte a fost vacantata, in baza modificarilor considerate neconstitutionale de catre Valeriu Zgonea. Primul termen de judecare a dosarelor a fost 21 iunie, insa CCR a amanat dezbaterile pentru aprofundarea cauzei, potrivit unor surse din cadrul institutiei.

Valeriu Zgonea a pierdut, pe 13 iunie, functia de presedinte al Camerei Deputatilor si membru al Biroului Permanent dupa ce a fost revocat din functie, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si