Ovidiu Putura, fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru dare de mita

Ovidiu Putura a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru dare de mita. Judecarea dosarului a inceput in aprilie 2015 si s-a incheiat in 12 septembrie 2016, sentinta fiind pronuntata in 19 septembrie, dupa 23 de termine, de judecatorul George Matei.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti poate fi contestata de Ovidiu Putura si de procurorii DNA la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va da o decizie definitiva. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in noiembrie 2014, Ovidiu Putura i-a promis judecatoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistrita, ca din functia de secretar de stat pe care o va exercita, va asigura promovarea fiului acesteia la examenul pentru notari stagiari din 2015, prin fraudarea acestuia, conform News.ro.

In schimbul interventiei promise, Putura i-a solicitat judecatoarei sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care sotia sa era reclamant. In acelasi context, Ovidiu Putura i-a dat judecatoarei articole de incaltaminte, prin intermediul sotiei sale.

Putura mai este acuzat ca, in perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoana foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro, constand in cheltuieli aferente unor partide de vanatoare, unor sejururi la mare, un costum de vanatoare si suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o hotarare favorabila intr-un dosar in care acea persoana avea calitatea de inculpat. La perchezitiile facute de procurori, in locuinta lui Ovidiu Putura au fost gasiti 80.970 de euro si 966 de dolari, sume care atunci au fost puse sub sechestru asigurator.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri