Judecatoarele Gabriela Birsan si Corina Corbu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, au fost achitate, marti, de instanta suprema, in dosarul privind fapte de coruptie de care au fost acuzate de procurorii DNA. Instanta suprema a dispus achitarea si pentru fostii judecatori ICCJ Iuliana Pusoiu si Anton Pandrea, precum si pentru avocatii Claudia si Radu Gherbovan Silinescu, decizia nefiind definitiva, conform News.ro.

Gabriela Birsan, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in prezent suspendata din functie, si fost presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal, a fost achitata pentru toate acuzatiile, respectiv abuz in serviciu contra intereselor publice, primire de foloase necuvenite, trafic de influenta, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Corina Corbu, judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ, suspendata din functie, a fost achitata pentru complicitate la infractiunea de favorizare a faptuitorului, de care a fost acuzata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Instanta suprema a mai dispus achitarea fostului judecator de la ICCJ Anton Pandrea, pentru favorizarea infractorului, precum si a fostului magistrat Iuliana Pusoiu, de la aceeasi instanta, pentru primire de foloase necuvenite si uz de fals.

O decizie de achitare a fost data de judecatorii ICCJ si in cazul avocatilor Claudia si Radu Gherbovan Silinescu. Claudia Gherbovan Silinescu a fost acuzata de cumparare de influenta, complicitate la dare de mita, spalare a banilor, complicitate la abuz in serviciu si complicitate la spalarea banilor, iar Radu Gherbovan Silinescu de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, dare de mita si spalarea banilor.

Omul de afaceri Gabriel Chiriac a fost achitat pentru acuzatiile de cumparare de influenta si spalarea banilor, iar Florian Ionescu, fost angajat ca sofer la instanta suprema, a primit o decizie de achitare pentru acuzatia de marturie mincinoasa, acesta din urma primind o amenda administrativa de 500 de lei.

Instanta a mai dispus ridicarea sechestrului asigurator pus pe bunuri mobile sau imobile ale Gabrielei Birsan, Iulianei Pusoiu si ale avocatilor Claudia si Radu Gherbovan Silinescu. Decizia poate fi contestata de procurorii DNA la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care va da o decizie definitiva in acest caz.

Dosarul s-a judecat din iulie 2014 la instanta suprema. Pocurorii DNA aratau, in rechizitoriul trimis instantei, ca persoane investite cu demnitati publice s-au folosit de functii pentru a-si rezolva unele probleme personale, printre care petreceri gratuite pentru aniversarile la restaurante din Paris, Bucuresti, vacante si calatorii cu avionul gratuite, pe care le-au obtinut de la oameni de afaceri, carora le-ar fi promis in schimb tergiversarea dosarelor acestora, stramutarea sau interventii in vederea obtinerii unor solutii favorabile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri