"Sunt profund dezamagit de recenta decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Romania in ceea ce priveste condamnarea omului de afaceri Gabriel Popoviciu la sapte ani de detentie. Sentinta si condamnarea nu sunt sustinute nici de fapte, nici de lege", a transmis avocatul lui Popoviciu, Louis Freeh, potrivit News.ro.

Acesta a precizat ca in iulie 2016 a facut o analiza a sentintei Curtii de Apel Bucuresti in cazul lui Popoviciu, analiza facuta cu sprijinul unei echipe de fosti judecatori federali si fosti agenti speciali FBI cu experienta, unul dintre ei vorbind fluent limba romana.

"Echipa noastra a analizat dovezile prezentate impotriva domnului Popoviciu la proces, inclusiv interceptarile conversatiilor sale. Aceasta analiza a constatat numeroase deficiente de ordin legal si factual in cazul domnului Popoviciu", sustine avocatul.

El argumenteaza ca inclusiv principalul martor al acuzarii a recunoscut in instanta ca nu a primit mita din partea lui Popoviciu, presupusa mita incluzand doua sticle de bautura si materiale promotionale, cum ar fi un stilou, agenda si calendare.

Citeste si:

"Fostul ministru al Educatiei, ca si alti martori, au declarat ca terenul de la Baneasa nu a fost niciodata proprietate publica, motiv pentru care nu se sustine acuzatia de abuz in serviciu", mai sustine avocatul, precizand ca "multe alte deficiente de ordin factual si legal, incompatibile principiile fundamentale ale statului de drept", au fost mentionate in raportul sau.

Louis Freeh isi exprima speranta ca instanta si autoritatile vor reanaliza acest caz si vor decide ca "justitia si statul de drept impun un alt rezultat".

Freeh a fost asistent al procurorului general al SUA, judecator districtual si al cincilea director al FBI. In prezent este senior managing partner la Freeh Sporkin & Sullivan, LLP si presedinte al Freeh Group International Solutions, LLC.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare in dosarul "Ferma Baneasa". In prima instanta, Popoviciu fusese condamnat la noua ani de inchisoare cu executare.

Sursa foto: Agerpres / Angelo Brezoianu