Societatea Timisoara, apel catre magistrati: Tot ce s-a castigat in domeniul judiciar, pe punctul de a primi o lovitura

Societatea Timisoara, in numele societatii civile, cere magistratilor ''sa-si faca auzita vocea'', ''sa se opuna adoptarii finale a legislatiei care afecteaza grav independenta justitiei'' si sa refuze intrarea in instanta in semn de protest, ''ca o forma de opozitie la incercarea de subordonare de catre puterea politica", scrie Agerpres.

"Asistam in aceste saptamani la un asalt fara precedent asupra sistemului judiciar condus de alianta PSD-ALDE cu complicitatea UDMR. Modificarile legilor justitiei pregatite de parlamentarii majoritatii guvernamentale au scopul sa distruga independenta justitiei, sa blocheze lupta impotriva coruptiei si sa permita depenalizarea hotiei si a abuzurilor clasei politice. Tot ce a fost castigat in domeniul judiciar in ultimii 15 ani, toate reformele in favoarea cetateanului sunt in aceste zile pe punctul sa primeasca o lovitura mortala'', se arata intr-un apel al Societatii, semnat de 27 de organizatii nonguvernamentale din Timisoara, din tara si din strainatate.

Organizatiile semnatare fac un apel catre corpul profesional al magistratilor din Romania, procurori si judecatori, ''dintre care peste 4000 au semnat impotriva modificarii legilor justitiei'', catre asociatiile de judecatori si catre organizatiile auxiliare, sa se opuna adoptarii finale a legislatiei care afecteaza grav independenta justitiei.

Printre semnatari se afla #ActivAG Pitesti, #Rezist Munchen, #Rezistam si la Paris, ACTI Craiova, Actiunea Civica Galati, Freedom House, Geeks for Democracy, Grupul pentru Dialog Social, Rezist Birmingham WMW.

Citeste si:
Societatea Timisoara solicita taierea pensiei lui Ion Iliescu
Societatea Timisoara vrea...
Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Klaus Iohannis anunță un nou pachet de legi ale Justiției
Setari Cookie-uri