Ministrul Bodog a scos din transparenta Catalogul National al Preturilor la Medicamente

Catalogul National al Preturilor Medicamentelor de uz uman autorizate pentru punere pe piata in Romania (CANAMED) nu mai este vizibil de cateva luni pe site-ul Ministerului Sanatatii. Inainte de mandatul ministrului Bodog, catalogul CANAMED era public si putea fi consultat pe site-ul MS. Un Ordin de ministru emis in primavara anului trecut de Florian Bodog nu mai prevede obligativitatea publicarii CANAMED, asa cum legislatia prevedea anterior, potrivit HotNews.

Achizitiile de medicamente in procedura speciala, de urgenta, nu sunt publicate nici pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), astfel ca, in lipsa publicarii CANAMED, pretul acestora ramane un mister.

Totodata, din informatiile Hotnews.ro, scoaterea CANAMED din transparenta publica a fost puternic sustinuta de cativa reprezentanti ai industriei farmaceutice, care au participat, in primavara anului trecut, la o dezbatere pe aceasta tema la Ministerul Sanatatii.

Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania cuprinde preturile maximale ale medicamentelor de uz uman valabile in Romania, care pot fi utilizate/comercializate de catre detinatorii de autorizatie de punere pe piata a medicamentelor sau reprezentantii acestora, distribuitorii angro si furnizorii de servicii medicale si medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relatii contractuale cu Ministerul Sanatatii, casele de asigurari de sanatate si/sau directiile de sanatate publica judetete si a municipiului Bucuresti, potrivit Ordinului de ministru care reglementeaza functionarea CANAMED. Citeste articolul integral aici.

Citeste si:
De ce exista diferente de pret la medicamentele intre farmacii
Cum se calculeaza pretul unui...
Sursa foto: Shutterstock /amenic181

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Digitalizarea, ”medicamentul” care poate salva industria farma de la colaps
Setari Cookie-uri