Tel Drum SA, firma suspectata ca ar fi controlata de Liviu Dragnea, si-a cerut insolventa la Tribunalul Alexandria chiar in ziua in care DNA a dispus extinderea urmaririi penale, se arata in datele publicate pe portalul instantelor de judecata.

Astfel, in data de 17 ianuarie, firma Tel Drum a solicitat intrarea in insolventa, iar in data de 20 ianuarie Tribunalul Alexandria a aprobat aceasta cerere.

Procurorii DNA au dispus tot in 17 ianuarie extinderea urmaririi penale fata de compania Tel Drum pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, relata Agerpres.

Procurorii arata ca, potrivit dispozitiilor art. 135 Cod de procedura penala, persoana juridica raspunde penal pentru infractiunile savarsite in realizarea obiectului de activitate sau in interesul ori in numele persoanei juridice.

Conform unui comunicat al DNA transmis miercuri, in dosar a fost pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale SC Tel Drum SA, precum si poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in conturile bancare detinute de aceasta, pana la concurenta sumei de 32.118.589 lei, reprezentand suma foloaselor necuvenite si suma cu care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat.

Citeste si:
Tel Drum, in insolventa, a primit un contract de aproape 1 mil. euro
Tel Drum, aflata in...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Avocat: Forța majoră ar putea fi o sabie cu două tăișuri pentru companii
Setari Cookie-uri