DNA cere Tribunalului interzicerea initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a Tel Drum

DNA a cerut Tribunalului Bucuresti sa interzica, pentru 60 de zile, initierea procedurii de dizolvare sau lichidare in cazul Tel Drum S.A. sau, dupa caz, suspendarea acestor proceduri in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea au fost deja initiate, potrivit Hotnews.

Directia Nationala Anticoruptie precizeaza ca "S.C. Tel Drum S.A. a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017".

De asemenea, intr-un dosar separat aflat in faza de urmarire penala, fata de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmarirea penala, avand calitatea de suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

In 17 ianuarie 2017 s-a adus la cunostinta S.C. Tel Drum S.A. calitatea de suspecta si dispunerea masurilor asiguratorii in cauza.

In aceeasi zi, arata DNA, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a inregistrat solicitarea debitorului Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolventei, cererea avand termen la data de 29 ianuarie 2018.

Citeste si:
Victor Sandu, fost director general la ''Apele Române'', reţinut...
Victor Sandu, fost director...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

"SC Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolventa, ceea ce creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat aceasta sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala. Prin urmare, se considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal", argumenteaza procurorii DNA, intr-un comunicat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri